CALL: 0115 967 9813 for FREE Surveys & Quotations

Project Description

Lloyds house was originally (as the name would suggest) the old Lloyds bank on Osmaston Road in the heart of Derby city centre.

The project was split into two phases, the first of which comprised of turning the ground floor into a blank canvass for future retail investment. Walls were removed both internally and also to the front facade taking away the old traditional bank look and replacing with a new fully glazed full width shop front, allowing a more prestigious amount of light into the building therefore creating a more welcoming environment.

Phase two consisted of converting the above three floors which were originally the offices of the bank into three x two bed roomed apartments all of which were to include kitchen dining rooms and all have their own bathrooms.

The specification requested by our client the Derbyshire property trust was to create a product that would attract the professional market.

We set about this project with our own design team to create as much usable living space as possible, new windows were added along with fully insulated external walls to bring the building up to the current domestic regulations.

The finishes were a modern minimalist style with real wood floors, natural coloured carpets. The walls were decorated in the very popular Egyptian cotton colour (a personal favourite of our client). The fittings to both the bathroom and kitchen were of modern design and were fitted to make best use of the space provided.

A lot of care and attention was taken with the finishing touches making these three apartments a desirable option in a very congested market.

Additional Project Images

Back Sitwell Project
Back Sitwell Project
Back Sitwell Project
Back Sitwell Project
Back Sitwell Project
Back Sitwell Project